Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 16:28

Ο Οργανισμός Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας Αγ. Δημητρίου πάντοτε στο πλευρό της οικογένειας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΠΚΑΠ

Πάντοτε, αλλά κυριότερα σήμερα που οι κοινωνικές ανάγκες είναι εντονότερες από ποτέ, o Οργανισμός Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας (ΟΠΚΑΠ) Αγίου Δημητρίου αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα που εστιάζουν στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και της οικογένειας.

Για 5η συνεχή χρονιά λειτουργεί με εξαιρετική επιτυχία την ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ του Δήμου μας στη Ραφήνα, προσφέροντας ευκαιρία διακοπών και χαμόγελα σε περισσότερα από 900 παιδιά της πόλης. Μετά τη γιορτή λήξης της 3ςη περιόδου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, το προηγούμενο Σάββατο 25 Ιουλίου ξεκίνησε η 4η περίοδος, ενώ το κατασκηνωτικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί για ακόμη δύο περιόδους, έως και τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, των δραστηριοτήτων κοινωνικού χαρακτήρα του Οργανισμού, εντάσσεται και το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου μας, οι λεγόμενες ΠΑΙΧΝΙΔΟΔΙΑΚΟΠΕΣ, με τη συμμετοχή 500 ωφελούμενων παιδιών. Σκοπός του προγράμματος αποτελεί η διευκόλυνση των εργαζόμενων μητέρων αλλά και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με το κλείσιμο των σχολείων. Διανύοντας την 3η περίοδο, θα παρακολουθήσουμε με χαρά την τελετή λήξης του προγράμματος την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Επίσης, σε λειτουργία θα μπει και η ολοκαίνουργια δομή του Δήμου Αγ. Δημητρίου, το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, το οποίο θα είναι υπό την εποπτεία του ΟΠΚΑΠ. Πρόκειται για χώρο που δημιουργήθηκε για να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, διαμορφωμένο στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα τους, γεμάτος φαντασία δημιουργικότητα και πολλή αγάπη για το παιδί. Το πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης αφορά παιδιά ηλικίας Νηπιαγωγείου έως και ΣΤ’ Δημοτικού.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το σπουδαίο έργο των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ. Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου μέσω του ΟΠΚΑΠ, στην προσπάθειά του να επιτελέσει, όσο αρτιότερα γίνεται, το κοινωνικό του έργο και με πλήρη επίγνωση των ευθυνών του απέναντι στην οικογένεια κάθε δημότη, έχει αγκαλιάσει με ιδιαίτερη αγάπη το θεσμό της προσχολικής αγωγής.
Στο Δήμο μας λειτουργούν σήμερα 5 Παιδικοί και 2 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν βρέφη από το Σεπτέμβριο του 2015.
Σας ενημερώνουμε ότι στις 4/8/2015 θα εκδοθεί το έντυπο αίτησης της ΕΕΤΑΑ για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΕΣΠΑ) για το 2015 -2016, αλλά και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ δίνει την δυνατότητα στους ωφελούμενους να υποβάλουν αιτήσεις από 5/8 έως 18/8/2015.
Μπορείτε να επισκεφτείτε το site της ΕΕΤΑΑ, προκειμένου να ενημερωθείτε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Στις 31/7/2015 θα μπορείτε να πληροφορηθείτε τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ των Παιδικών /Βρεφονηπιακών Σταθμών μας από το site του Δήμου (www.dad.gr), αλλά και από το αρμόδιο γραφείο Παιδικών Σταθμών στο Δήμο (1ος όροφος).


 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 13:17
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: 20ο Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου »

Επικοινωνήστε μαζί μας

: 1 + 5 =