Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 18:05

Ανακοίνωση της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου για την εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών στις 2-7-2016

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άγ. Δημήτριος 5/7/2016

Με την υπ’ αρ. 2016/16 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη σχεδόν ομόφωνα (31 υπέρ, 1 λευκό), παραχωρήθηκε ο χώρος εκδηλώσεων του Ασυρμάτου στο Σύλλογο Κρητών για τη διοργάνωση συναυλίας, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.

Δεδομένου ότι πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, δημιουργήθηκαν ορισμένες προστριβές μεταξύ των διοργανωτών, του Δήμου και πολιτών, σημειώνουμε τα εξής:

• Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Συλλόγου Κρητών.
• Το αντίτιμο που εισέπραττε ο Σύλλογος, αφορούσε στη διάθεση φαγητού.
• Για λόγους ασφαλείας (ανάγκες ηλεκτροδότησης της κεντρικής σκηνής και του λοιπού εξοπλισμού, ψυγεία κ.λπ. με συνέπεια την ύπαρξη πολλών καλωδίων), μία είσοδος παρέμεινε συνεχώς κλειστή.
• Η συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας είχε ως σκοπό τον έλεγχο της χρήσης του προβλεπόμενου, από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χώρου, σύμφωνα με το σκαρίφημα που κατέθεσε στο Δήμο ο Σύλλογος Κρητών πριν την εκδήλωση.
Κατόπιν τούτων, θεωρούμε ότι οι διενέξεις που προέκυψαν ήταν μάλλον προσχηματικές.

Σημειώνουμε επίσης, ότι ο χώρος του Ασυρμάτου, ως χώρος πράσινου, αναψυχής και άθλησης, ανήκει σε όλους τους πολίτες του Αγ. Δημητρίου και ως τέτοιος θα αξιοποιηθεί ακόμα καλύτερα μετά την πρόσφατη θετική εξέλιξη της ολικής παραχώρησής του στο Δήμο.
Οι προδιαγραφές της χρήσης του, από φορείς και συλλόγους, πάντα στο πνεύμα της προς υλοποίηση μελέτης ανάπλασης του χώρου, ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος οφείλει να υποστηρίζει, εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η συμμετοχή των πολιτών και κυρίως των νέων.-

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου


 

Επικοινωνήστε μαζί μας

: 11 + 13 =