Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 18:23

Εκδήλωση για τους πρόσφυγες από ΚΕΕΡΦΑ, στο Ελληνικό με συμμετοχή του Συλλόγου Υπαλλήλων & του ΣΕΜ Αγ. Δημητρίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αγωνιστική εκδήλωση αλληλεγγύης της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και των σωματείων της περιοχής στο χώρο αφίξεων του παλιού Αεροδρομίου στο Ελληνικό, την Τρίτη 26 Απρίλη 2016. Την εκδήλωση συντόνισαν ο Χρήστος Ευθυμίου, Πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου και η Ράνια Κούτσικου από την ΚΕΕΡΦΑ.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Χρήστος Κορτζίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία, η Ελένη Πορτάλιου από την Πρωτοβουλία κατά του ΤΑΙΠΕΔ, ο Χρίστος Αργύρης από του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος από την Κοινωνική Κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος».

Εντυπωσιακές ήταν οι παρεμβάσεις των προσφύγων Χαμαγιούν Ομάρ από το Αφγανιστάν, Αμζάτ από τη Συρία και του εκπροσώπου των προσφύγων του Ελληνικού Νάσερ που μετέφεραν τα αιτήματά τους.
Στη διάρκεια των τοποθετήσεων αναδείχτηκαν τα επόμενα βήματα του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ενώ όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι η πάλη για το άνοιγμα των συνόρων, άσυλο, στέγη, μόρφωση, περίθαλψη, δουλειά αποτελούν πλέον αιτήματα του εργατικού κινήματος.
Ντόπιοι και πρόσφυγες ανανέωσαν το ραντεβού τους στη 48ωρη πανεργατική απεργία, ενώ η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.
Ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική που έπαιξαν Αφγανοί καλλιτέχνες μέχρι αργά τη νύχτα.-


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 18:56

Επικοινωνήστε μαζί μας

: 7 + 11 =