Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 14:31

Πληθαίνουν οι καταγγελίες καταναλωτών για τα κέντρα αδυνατίσματος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ekpoizv logo

 

 

Η ΕΚΠΟΙΖΩ το τελευταίο διάστημα δέχεται πληθώρα καταγγελιών από καταναλωτές που έχουν πέσει θύματα των παραπλανητικών τακτικών των Κέντρων Αδυνατίσματος και Αισθητικής, τα οποία με αφορμή δελεαστικές “προσφορές” και εντυπωσιακές διαφημίσεις παρασύρουν τους καταναλωτές σε συμβάσεις εκατοντάδων ευρώ.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ παρεμβαίνει με επιτυχία υπέρ των μελών της με αποτέλεσμα τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος να υποχρεώνονται σε επιστροφή χιλιάδων ευρώ που εισέπραξαν για ανεκτέλεστες υπηρεσίες.
Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις παράνομες πρακτικές των Ινστιτούτων Αδυνατίσματος, καθώς συχνά παραβιάζουν την σχετική Υπουργική Απόφαση και καταστρατηγούν τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι τα Κέντρα Αδυνατίσματος οφείλουν:
- Να παραδώσουν αντίγραφα όλων των συμβάσεων υπογεγραμμένα και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, με τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης
- Να παραδώσουν ξεχωριστό έντυπο υπαναχώρησης μαζί με τις συμβάσεις
- Να μην λαμβάνουν προκαταβολή υψηλότερη του 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος, πριν αρχίσει να εκτελείται η σύμβαση
- Να παραδίδουν παραστατικά για κάθε συνεδρία και να αναγράφουν την αξία αυτής

Επίσης, ο καταναλωτής:
- Εάν υπογράψει σύμβαση μπορεί να υπαναχωρήσει εντός 30 ημερολογιακών ημερών, χωρίς κάποιο λόγο, και να λάβει ακόμα και το σύνολο του ποσού, εάν δεν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες.
- Εάν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες, αλλά δεν επιθυμεί τη συνέχισή τους, δικαιούται να λάβει το ποσό που αντιστοιχεί στις ανεκτέλεστες συνεδρίες με μία επιβάρυνση 2,5% επί αυτού του ποσού.

Καλούμε, λοιπόν, τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να προσέχουν τι υπογράφουν, και να ζητούν πάντα αντίγραφο για οτιδήποτε υπογράφουν.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει να επικοινωνούν με την ΕΚΠΟΙΖΩ, προκειμένου να ενημερωθούν, να καταγγείλουν αλλά και να ζητήσουν την παρέμβασή της προκειμένου να επιλύσουν τα πρόβλημά τους.
________________________________

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΕΚΠΟΙΖΩ www.ekpizo.gr

Αθήνα Τ: 2103304444, E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.       

Πάτρα T: 2610222626, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Τ: 1520, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     

Fax: 2103843549


 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 14:37

Επικοινωνήστε μαζί μας

: 3 + 4 =