Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 13:53

«Προλετάριοι όλων των χωρών …ενοχλείτε!»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Προλετάριοι όλων των χωρών …ενοχλείτε!»
ή «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;»
ή «Το σκάσιμο της φούσκας»


Ο πρώτος τίτλος του θέματος είναι δανεισμένος από τα ευφυολογήματα που κυκλοφορούν στο twitter.
Ο δεύτερος τίτλος προέκυψε από την παρακάτω φωτογραφία:

 

Ο εξ αριστερών, ως εν δυνάμει εκπρόσωπος των προλεταρίων της Ευρώπης «ενοχλεί» τον εκ δεξιών γνωστό ως «πλανητάρχη» ή «μακελλάρη» της δεκαετίας του ’90.
Το κοινό: διάφορα «κοράκια» της «Μητρόπολης», που αναζητούν ευνοϊκούς όρους για να «επενδύσουν» στην «Περιφέρεια».
Τι ζητούν;
Ευνοϊκές (προς το ληστρικές) συνθήκες κέρδους.
Με ποιο τρόπο;
Με εφαρμογή αυστηρότατων μέτρων λιτότητας, δυσβάστακτης φορολογίας (για τους πολίτες, όχι για τους επενδυτές), κατάργηση εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικών απορρυθμίσεων, περιορισμό συστημάτων Υγείας, Παιδείας, Ασφάλειας ακόμη και Άμυνας, ώστε οι χώρες να εξασθενίζουν, οι πολίτες να προλεταριοποιούνται και να προσεγγίζουν το εισόδημα του Κινέζου εργαζομένου. Απλά πράγματα!
Γιατί η φάση της κοινωνικής εξέλιξης που ανέλυε ο Λένιν πριν από έναν αιώνα, «Ιμπεριαλισμός, το ανώτατο στάδιο του Καπιταλισμού», σήμερα έχει πάρει τη μορφή «Κομμουνιστικός (βλέπε κινέζικος) Καπιταλισμός, το ανώτατο στάδιο του Ιμπεριαλισμού».

Βλέπει κανείς όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, αναλογίζεται και τα εκλογικά αποτελέσματα του τελευταίου χρόνου στην Ελλάδα και τον πιάνει μια αντράλα.
Προσπαθεί να αναζητήσει ένα στέρεο έδαφος να πατήσει για να συνέλθει από την πνευματική δίνη. Ψάχνει παλιά κείμενα, ερευνά καινούργιες αναλύσεις, συζητά με τους ομοιοπαθείς του. Τίποτα! Κενό! Μαυρίλα!
Όλα συντείνουν σε μια κοινή διαπίστωση: ο καπιταλισμός έχει μια τεράστια δύναμη να μετεξελίσσεται, αξιοποιώντας τη θεωρία του διαλεκτικού υλισμού, καλύτερα και προς όφελός του από τους κάθε μορφής σύγχρονους αριστερούς αναλυτές, ακτιβιστές ή πολιτικούς.

Εδώ κολλάει ο τρίτος τίτλος αυτού του δημοσιεύματος.
Το μόνο αισιόδοξο και θετικό σε όλη την ιστορία της σύγχρονης παγκόσμιας κοινωνικοοικονομικής κατάστασης είναι η «φούσκα».
Αφού όλη η παγκόσμια οικονομία, που συνιστά και τη βάση του κάθε κοινωνικού οικοδομήματος, πατάει κατά κοινή ομολογία τιμητών και επικριτών σε μια «φούσκα», η λύτρωση θα έρθει όταν σκάσει η «φούσκα».
Τότε, από τις εικονικές πραγματικότητες, που μας πλασάρουν αεριτζήδες, εντεταλμένοι πολιτικοί, σε αγαστή συνεργασία με «σπουδαίους» επιστήμονες, σπουδαγμένους στις πιο πρωτοκλασάτες οικονομικές σχολές του κόσμου, θα περάσουμε στην πραγματική οικονομία, που είναι απλή και έχει μόνο δύο βασικά στοιχεία: τη ΓΗ και την ΕΡΓΑΣΙΑ.
Από αυτά και μόνο παράγεται ο πραγματικός πλούτος.


Έως τότε: Υπομονή και Δράση!

Επίκουρος


 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 13:59

Επικοινωνήστε μαζί μας

: 13 + 13 =