Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 08:22

Οι εκλογές θα γίνουν και πάλι!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Αν το σύστημα κινδύνευε από τις εκλογές, θα τις είχαν καταργήσει…»

Είναι μια άποψη που γεννήθηκε από τον προβληματισμό που αναπτύσσεται στους αντιεξουσιαστικούς κύκλους και εκφράζει σε μεγάλο βαθμό μια σκληρή πραγματικότητα.

Μια αναδρομή στην παγκόσμια ιστορία μερικές δεκαετίες πριν, επιβεβαιώνει ότι όταν κάποιο καθεστώς κινδύνευε να ανατραπεί από μια εκλογική διαδικασία, επενέβαιναν «σωτήριες» δυνάμεις, κυρίως με τη μορφή στρατιωτικού πραξικοπήματος, και επανέφεραν την τάξη. Το ζήσαμε και στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’60.

Στην πορεία, τα πράγματα εξελίχθηκαν. Οι τακτικές της βίαιης αναπροσαρμογής των λαών που «σηκώνουν κεφάλι» συνεχίζονται βέβαια στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, αλλά στις χώρες του «δυτικού πολιτισμού» έχουν μετεξελιχθεί πια.

Τώρα χρησιμοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι προληπτικής χειραγώγησης των μαζών, που οι νέοι ηγέτες τις σπουδάζουν στα μεγάλα και ονομαστά πανεπιστήμια κυρίως της Αμερικής και της Ευρώπης, όπως είναι το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, που προετοιμάζει ηγέτες για τις χώρες της περιφέρειας. Είχαμε κι εμείς τέτοιους και τα …κατάφεραν περίφημα! Είναι μία …πρόοδος.

Στις περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, την Περιφέρεια Αττικής κέρδισαν δυνάμεις έμπλεες προοδευτικών αντιλήψεων, ανατρεπτικών διαθέσεων και οικολογικών ευαισθησιών. Ο κόσμος ανάσανε! Επιτέλους! Η διοίκηση «Σγουρού» που θεωρήθηκε ότι ταυτίζεται με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αντικαταστάθηκε από τη διοίκηση «Δούρου», με εντελώς …διαφορετική κοσμοθεωρία για την τοπική κοινωνία.

Όμως, «Αν το σύστημα κινδύνευε από τις εκλογές, θα τις είχαν καταργήσει…», που λέμε και στον τίτλο αυτού του …πονήματος.

Στη σειρά των απογοητεύσεων που προκάλεσε στο εκλογικό σώμα –ξέρετε, σε αυτούς που έστειλαν τη Ρένα Δούρου και τους συνεργάτες, της με βάση το προεκλογικό τους πρόγραμμα να τους εκπροσωπήσουν στην Περιφέρεια Αττικής- ήρθε να προστεθεί και η τελευταία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ρέμα της Πικροδάφνης.

Με συνοπτικές διαδικασίες, άρον – άρον και χωρίς να μπουν στη βάσανο της εξέτασης του αντίλογου που εκφράστηκε εμπεριστατωμένα από το Δήμο Αγ. Δημητρίου, ψήφισαν μέσα στο καλοκαίρι τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) και τη μελέτη οριοθέτησης του έργου «Ανάπλαση ρέματος Πικροδάφνης από τη λ. Βουλιαγμένης έως την εκβολή».  

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, λοιπόν, εκτός από τα απολύτως αντιαισθητικά συρματοκιβώτια που προβλέπονται για την προστασία των πρανών, υπολογίζεται ότι στην περιοχή του ρέματος της Πικροδάφνης, από τη Λ. Βουλιαγμένης έως την εκβολή, υπάρχουν περίπου 1000 δέντρα, από τα οποία θα κοπούν 776! Αναλυτικότερα: 50 Ευκάλυπτοι, 199 Λεύκες, 444 Πλατύφυλλα (Μουριές, Μελιές κ.ά.), 28 Ελιές, 23 Πεύκα, 11 Εσπεριδοειδή, 21 Κυπαρίσσια, για να …αντικατασταθούν με άλλα περισσότερα!

Συρματοκιβώτια

Κάπως έτσι φαντάζονται το ρέμα;

Για να υποστηριχθεί μάλιστα αυτή η πρόταση, η μελέτη αναφέρει:

«Πρέπει να σημειωθεί ότι η υφιστάμενη παρόχθια βλάστηση στο ρέμα της Πικροδάφνης δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη οικολογική αξία δεδομένου ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι υποβαθμισμένη. Αρνητικές επιπτώσεις θα υποστεί επίσης η χλωρίδα, η βενθοπανίδα και η πανίδα της κύριας κοίτης του ρέματος. Με τις επεμβάσεις στις όχθες, αλλά και τοπικά στην κοίτη καταστρέφεται η υπάρχουσα πανίδα (ζωοπλαγκτόν, λάρβες κουνουπιών βατράχια κ.λπ.) που διαβιώνει στη κύρια κοίτη τον ρέματος. Όσον αφορά στη βενθοπανίδα πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελεί τον αμέσως κατώτερο όροφο της τροφικής πυραμίδας ορισμένων εντομοφάγων πτηνών. Από τις εργασίες κατασκευής θα προκληθούν επιπτώσεις αρνητικές, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό αντιστρεπτές στην ορνιθοπανίδα του ρέματος της Πικροδάφνης.»

Ωστόσο, σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στην Πικροδάφνη έχουν καταγραφεί πάνω από 100 είδη πουλιών (ερωδιοί, βουτηχτάρια, καλαμοκανάδες, γλάροι, γλαρόνια, κορμοράνοι, νυχτοκόρακας, δρεπανοσκαλίδρα, κοκκινολαίμης, θαλασσοσφυριχτής, τουρλίδες, γερακίνα, κουκουβάγια κ.ά.). Από αυτά, τα 12-15 είδη είναι προστατευόμενα! 

Κάποιες «κακές γλώσσες» λένε ότι πρόκειται για μια μελέτη που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ. Απλά ψηφίστηκε για να μπορέσουν οι μελετητές να εισπράξουν την αμοιβή τους. Χιλιάδες ευρώ στον αέρα δηλαδή, αφού μας …περισσεύουν!

Όλα στο πλαίσιο του σύγχρονου ελληνικού ορθολογισμού!

Πάντως, το «σύστημα» της περιφερειακής διακυβέρνησης της Αττικής –και από άλλες πρακτικές που έχουν διαπιστωθεί- δεν φαίνεται να απειλείται, οπότε δεν ανησυχούμε καθόλου.

Οι εκλογές δεν πρόκειται να καταργηθούν! 

14-9-2016
Επίκουρος


 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 08:41
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η αλαζονεία της (αντι)εξουσίας Ιστορίες αναμονής »

Επικοινωνήστε μαζί μας

: 10 + 10 =