Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 10:26

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

svmateio ergazomenvn 22 5 2017 01

Οι Εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου έδωσαν μια δυνατή απάντηση με τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ότι δεν θα επιτρέψουν απολύσεις, δεν θα επιτρέψουν κατάργηση στα Βαρέα Ανθυγιεινού, δεν θα επιτρέψουν να διαλυθούν οι Παιδικοί Σταθμοί.

Οι προσπάθειες ορισμένων να υπονομεύσουν τις απεργίες έπεσαν στο κενό από τις χιλιάδες εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας και στις 2 συγκεντρώσεις. Οι γνωστοί διασπαστές με φαιδρές δικαιολογίες ότι δήθεν δεν είναι προετοιμασμένος ο κλάδος καταψήφισαν την Απεργία στο Γενικό Συμβούλιο. Άλλωστε ο κομματικός τους φορέας το Κ.Κ.Ε δεν ψήφισε στη Βουλή την παράταση συμβάσεων (ΠΑΡΩΝ) Οι εργαζόμενοι είδαν με τα μάτια τους ποιοι δίνουν μάχη ,όταν τη ΔΕΥΤΈΡΑ και τη ΤΡΊΤΗ ήταν χιλιάδες στην ΑΠΕΡΓΊΑ η ΠΟΠ-ΟΤΑ και ο “ΗΡΑΚΛΗΣ” δεν είχαν κινητοποιήσει τα μέλη τους.... δεν είχαν βγάλει απεργία . Όταν ο κλάδος δίνει αγώνα οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί μπαίνουν μπροστά από πολλές πλευρές.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου, στη Πρώτη γραμμή του αγώνα, έδωσε δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις με τους Παρατασιούχους και τους Εργαζομένους Παιδικών Σταθμών. Έστειλε παντού το μήνυμα, ότι ούτε δεν θα επιτρέψουμε :

• Την απόλυση κανενός συναδέλφου μας

• Την περικοπή Βαρέων Ανθυγιεινών

• Να κλείσει κανένας Παιδικός Σταθμός

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στη πρώτη γραμμή δυναμικά παλεύει : Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Να μην υπάρξουν περικοπές. Να υπάρχει μόνιμη και ενιαία σχέση αμοιβής και εργασίας. Να σταματήσουν οι ελαστικές σχέσεις και οι συμβάσεις. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Να μετατραπούν οι συμβάσεις σε μόνιμες μιας και δεν είναι ούτε εποχικές ούτε παροδικές, είναι πάγιες και διαρκής. Κανένα Ελεγκτικό Συνέδριο δεν θα μας σταματήσει, γιατι το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου παροχές και εκπαίδευση και στα προνήπια ωστε να μπορούν οι Δημότες να επιλέγουν και όχι να στέλνουν υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία τα παιδία. Τα νηπιαγωγεία δεν έχουν κτιριακή υποδομή και πολλά είναι κοντέινερ, δεν παρέχουν σίτιση, δεν έχουν προσωπικό !Οι Παιδικοί σταθμοί δεν θα αφήσουμε να μετατραπούν σε αποθήκες ψυχών

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν το παιδαγωγικό και επιστημονικό έργο στο πλευρό των δημοτών κόντρα σε συντεχνιακά συμφέροντα, κόντρα σε μνημονιακές περικοπές , κόντρα στην ΕΕ και τους Δανειστές που θέλει να τελειώσει το ΕΣΠΑ και να βάλουν λουκέτο, κόντρα στη κυβέρνηση του 4 μνημονίου!

Απέναντι  στις απολύσεις,  τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και τις περικοπές οι εργαζομενοι παλεύουν και θα νικήσουν.

Τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ τους όλα θα τα σκίσουν!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΞΕΝΟΦΟΝΤΟΣ 10
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ