Κάλεσμα της ΕΚΠΟΙΖΩ εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή • Οι δυσοίωνες προοπτικές του Ψηφιακού Αναλφαβητισμού

ekpoizv logo

Άνοιξη 2017: 33 χρόνια μετά το Προφητικό "1984", οι ελευθερίες των πολιτών και τα δικαιώματα των καταναλωτών υποχωρούν, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο της Ψηφιακής Αυθαιρεσίας. Τα παραδείγματα είναι πολλά, με πιο πρόσφατο αυτό των "εγκυρων διαρροών" που φέρουν υπερατλαντικές μυστικές υπηρεσίες να έχουν διαβρώσει τον πληροφοριακό ιστό της Ευρώπης, καταστρατηγώντας κάθε έννοια Ιδιωτικότητας.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ μαζί με οργανώσεις από όλο τον κόσμο επιλέγει την Παγκόσμια Μέρα Καταναλωτή (Τετάρτη 15 Μαρτίου) για να προβάλλει και να αναδείξει:

  • Τις δυσοίωνες προοπτικές του Ψηφιακού Αναλφαβητισμού
  • Το Επείγον και Σημαντικό της ψηφιακής παιδείας, ειδικά σε θέματα διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων / Ιδιωτικότητας
  • Τις καταχρηστικές πρακτικές του Κυβερνοχώρου τόσο στους Υπολογιστές όσο και
    - Στις χειρο-συσκευές (hand-held devices)
    - Στο «έξυπνο» σπίτι
    - Στο Internet of Things.

H EKΠΟΙΖΏ έχοντας επιδείξει ευαίσθητες κεραίες στα σχετικά θέματα, έχει υπό δημιουργία Ειδικό Τμήμα που θα συλλέγει τις επισημάνσεις των Πολιτών – Καταναλωτών και ως πρώτο βήμα θα δημιουργήσει Forum ανταλλαγής, αξιολόγησης και προβολής απόψεων που σχετίζονται με τα Ψηφιακά Δικαιώματα.

Το πρωί της Τρίτης 13-3-2017, η ΕΚΠΟΙΖΩ θα εκδώσει δελτίο τύπου και οπτικοακουστικό υλικό σε σχέση με το βάθος του προβλήματος και τους προτεινόμενους τρόπους διαχείρισής
του.
Παράλληλα, καλεί όλα τα ΜΜΕ να συμβάλλουν στην διάχυση της πληροφόρησης για αυτό το σημαντικό θέμα, που αφορά τόσο στην καθημερινότητά μας, όσο και στα κεκτημένα δικαιωμάτά μας, και εν τέλει στην ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Για να προγραμματισθεί εγκαίρως η υποστήριξη/δημοσιότητα αυτής της Ανακοίνωσης και να συντονισθούν οι απαιτούμενες ενέργειες παρακαλούνται οι αρμόδιοι συντάκτες να επικοινωνούν με την κυρία Αριλένα Δημητρίου στο 6974509794.-


Go to top
Template by JoomlaShine